ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

εύκολα, γρήγορα, έξυπνα

www.insurancespanos.gr

Ασφάλεια Αυτοκινήτου

ΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΑΠΟ 75€ / 6ΜΗΝΟ ΣΤΗΝ INSURANCE SPANOS.

ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ , ΕΞΥΠΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ INSURANCE SPANOS.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΩΦΕΛΕΙΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.

ΤΗΛ.: 210 52 01 100

Εύκολα, γρήγορα, έξυπναμε 3 βήματα

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην φόρμα τιμολόγησης, έχετε άμεσα τις καλύψεις και το κόστος από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες.
Επιλέξτε ασφαλιστική εταιρεία και τυπώστε
εύκολα το συμβόλαιό σας.

Επιλέγω Ασφάλεια

Συμπληρώστε τα απαραίτητα πεδία με τα στοιχεία που σας ζητούνται, επιλέξτε τις καλύψεις που επιθυμείτε και δείτε την ασφάλεια που σας ταιριάζει!

Συγκρίνω Τιμές

Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις που σας προσφέρει η κάθε ασφαλιστική εταιρεία, και συγκρίνετε το κόστος της ασφάλισής σας.

Εκτυπώνω Συμβόλαιο

Εφόσον επιλέξετε την ασφάλεια που σας ταιριάζει, ολοκληρώστε την αγορά της συναλλαγή σας και λάβετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο άμεσα στο email σας.

Στην ιστοσελίδα Insurancespanos.gr μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα ασφάλειας του αυτοκινήτου σας που ταιριάζει στις ανάγκες σας, ανάμεσα από πλήθος μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών που διαθέτουμε.

Έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε, εφόσον το επιθυμείτε, μία ή περισσότερες από τις μεμονωμένες προαιρετικές καλύψεις που προσφέρει η εταιρεία μας. Υπολογίστε γρήγορα και εύκολα τα ασφάλιστρά σας.

Οδηγός ασφάλειας αυτοκινήτου από την Insurance Spanos

Η ασφάλιση οχήματος για Αστική Ευθύνη είναι υποχρεωτική βάσει Νόμου (489/76).

Η κάλυψη αστικής ευθύνης καλύπτει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε περίπτωση ατυχήματος.

Η υποχρεωτική ασφάλιση της έναντι τρίτων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την ψήφιση του Ν. 489/76, «Περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ' ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης», που άρχισε να ισχύει από την 1.1.1978.

Όχημα που φέρει πινακίδες, βάση νομοθεσίας πρέπει να είναι ασφαλισμένο ακόμη και αν δεν κυκλοφορεί.

Στην περίπτωση που δεν το κινεί ο ιδιοκτήτης και δεν επιθυμεί την ασφάλιση του θα πρέπει να καταθέσει πινακίδες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ακολουθώντας την διαδικασία ακινησίας οχήματος.

Η κάλυψη πυρός, καλύπτει τις υλικές ζημιές  του ασφαλιζόμενου οχήματος που προκαλούνται από πυρκαγιά που έχει την εστία της εκτός του οχήματος, ή αυτανάφλεξη του οχήματος από πτώση ή έκρηξη μέχρι του ασφαλιστικού ποσού που αναγράφεται στην 1η σελίδα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η ολική κλοπή καλύπτει την κατά την ημέρα της απώλειας τρέχουσα εμπορική αξία του ασφαλιζομένου οχήματος.

Η μερική κλοπή καλύπτει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητό κατά την απόπειρα κλοπής (πχ μίζα, κλειδαριές, ταμπλό κ.α.) καθώς και τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που είναι σταθερά προσδεμένα και απαραίτητα για την κίνησή του (πχ τιμόνι,οι ζάντες αλουμινίου).

 

Καλύπτονται μέχρι του ασφαλιστικού ποσού που αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του ασφαλιστηρίου οι ζημιές στο ασφαλιζόμενο όχημα που προκαλούνται μόνο από:

 • Καταιγίδα*
 • Πλημμύρα
 • Τυφώνα
 • Λαίλαπα
 • Θύελλα*
 • Χιόνι (αποκλειστικά από το βάρος του χιονιού)
 • Χαλάζι
 • Έκρηξη ηφαιστείου
 • Σεισμό
 • Κατολίσθηση

*(Θύελλα – καταιγίδα υφίσταται όταν επικρατούν άνεμοι 8 μποφόρ και άνω σύμφωνα με επίσημο χαρτί της Ε.Μ.Υ.).

Εξαιρέσεις που υπάρχουν:

 • Βλάβες που προκλήθηκαν στα ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος από παγετό
 • Ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα ενώ βρισκόταν σε υπόγειο πάρκινγκ
 • Θραύση κρυστάλλων εκτός εάν ρητά περιλαμβάνεται στη κάλυψη
 • Σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες οι ζημιές από χαλάζι δεν περιλαμβάνονται στην κάλυψη των φυσικών φαινομένων

Σε περίπτωση ζημίας από καιρικά φαινόμενα και την διεκδίκηση αποζημίωσης πρέπει να υπάρχει η καταγραφή του συμβάντος από την φροντίδα ατυχήματος και το δελτίο καιρικών φαινομένων από την Ε.Μ.Υ. που αφορά την περιοχή του συμβάντος.

Καλύπτει ζημιές του ασφαλιζόμενου οχήματος που προκαλούνται αποκλειστικά από σύγκρουση, πρόσκρουση, εκτροπή και ανατροπή του. Καλύπτεται η τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος ή των ασφαλισμένων εξαρτημάτων του που έχουν καταστραφεί κατά την ημέρα της επέλευσης της ασφαλιστικής περίπτωσης. Η κάλυψη δίδεται κατόπιν προ-ασφαλιστικού ελέγχου από πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται για τα όρια της ασφαλιζόμενης αξίας και το έτος κατασκευής του οχήματος.

 • Απαλλαγή: είναι η συμμετοχή του ασφαλιζομένου στην αποκατάστηση της ζημιάς και ακολουθεί την κάλυψη των ιδίων ζημιών (μικτής) όπου ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία διαφοροποιούνται τα ποσά (250 ως 1500 ευρώ). Το ύψος της απαλλαγής επηρεάζει πτωτικά το ασφάλιστρο (όσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή τόσο χαμηλότερο είναι το ασφάλιστρο).
 • Εξαιρέσεις: Δεν καλύπτονται οι ζημιές που θα προκληθούν στο όχημα από:

- Πρόθεση του ασφαλισμένου
- Τρομοκρατικές ενέργειες
- Μεταφερόμενο φορτίο (σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας)
- Κίνηση χωρίς οδηγό
- Οδηγό που οδηγεί υπό την επήρεια μέθης (άρθρο 22 ΚΟΚ)
- Οδηγό που δεν έχει την από το νόμο και για την κατηγορία που οδηγεί προβλεπόμενη άδεια οδήγησης.

 • Αν πέσετε θύμα κλοπής: κάνετε μήνυση κατά αγνώστου στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και δηλώστε την κλοπή προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες - θα δοθεί σήμα στα περιπολικά της περιοχής για να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα και όσο πιο κοντά βρίσκεται, τόσο καλύτερα.
 • Ενημερώστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για την κλοπή ή απευθείας την ασφαλιστική σας εταιρία.
 • Εάν έχετε ασφαλιστεί για ολική κλοπή και το αυτοκίνητο σας δε βρεθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες (το σύνηθες διάστημα των περισσότερων ασφαλιστικών) από την ημερομηνία κλοπής του, η ασφαλιστική σας εταιρεία υποχρεούται να σας αποζημιώσει.
 • Εάν το αυτοκίνητο σας βρεθεί μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, και έχετε ασφαλιστεί για μερική κλοπή, τότε θα αποζημιωθείτε για τυχόν υλικές ζημιές που θα έχουν προκληθεί.

Για την αποζημίωση Ολικής Κλοπής χρειάζεστε:

 • Φωτοτυπία της τελευταίαςφορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου
 • Αντίγραφο Συμβάντων της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής μη ανεύρεσης μετά την πάροδο 3 μηνών από την ημερομηνία κλοπής
 • Άρση παρακράτησης κυριότητας (εάν υπάρχει)
 • Ειδικόσυμβολαιογραφικόπληρεξούσιο
 • ΑντίγραφοτηςΆδειαςΚυκλοφορίας (εάν υπάρχει)
 • Παράδοση στην Ασφαλιστική Εταιρεία των κλειδιών και του control συναγερμούτου αυτοκινήτου

Για την αποζημίωση Μερικής Κλοπής χρειάζεστε:

 • Σχετικήδήλωσηστην αρμόδια Αστυνομική Αρχή
 • Αποστολή Αντιγράφου της άδειας κυκλοφορίας στην Ασφαλιστική Εταιρεία
 • Εντολή του Ασφαλιζόμενου στην Ασφαλιστική Εταιρεία για αποστολή πραγματογνώμονα, προκειμένου να εκτιμηθεί το ύψος της ζημιάς.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν την δυνατότητα δημιουργίας συμβολαίου 3, 6 και 12 μηνών. Τα συμβόλαια όσο μικρότερη διάρκεια έχουν επιβαρύνουν αναλογικά το κόστος ασφάλισης.

Ένα συμβόλαιο 3μηνης διάρκειας έχει επιβάρυνση 3-5% σε σχέση με ένα 6μηνης διάρκειας. Τα εξάμηνα και  κυρίως τα ετήσια συμβόλαια συμφέρουν περισσότερο καθώς το ασφάλιστρο ανά μήνα είναι πιο οικονομικό και οι ασφαλιστικές δίδουν ως και 15% έκπτωση στις τιμές του τιμολογίου.

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

 • Καλέστε την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή (Τροχαία) προκειμένου να επιληφθεί του ατυχήματος και να γίνει η καταγραφή του στο βιβλίο συμβάντων. Η καταγραφή του συμβάντος ενισχύει τη θέση σας προς τις ασφαλιστικές εταιρίες και τη διεκδίκηση αποζημίωσης.
 • Καλέστε τη Φροντίδα Ατυχήματος. Συνεργάτης της εταιρίας έρχεται στον τόπο του ατυχήματος και αναλαμβάνει να σας καθοδηγήσει και να συμπληρώσει τα απαραίτητα έντυπα.
 • Προτείνετε στους άλλους εμπλεκόμενους να καλέσουν τη δική τους Φροντίδα Ατυχήματος. Διασφαλίζετε έτσι ότι θα δηλωθεί το συμβάν και στις άλλες εμπλεκόμενες εταιρίες ώστε να κάνουν τον μεταξύ τους διακανονισμό χωρίς να περιμένουν τους πελάτες τους αν και πότε θα συμπληρώσουν δήλωση.
 • Εάν δεν καλέσατε την Φροντίδα Ατυχήματος θα πρέπει:

- Να συμπληρώσετε το έντυπο του Φιλικού Διακανονισμού και να το συνυπογράψετε. Αυτό είναι σημαντικό να γίνει για να υπάρχει ενυπόγραφη δήλωση του άλλου εμπλεκόμενου οδηγούσε περίπτωση που στη συνέχεια δεν κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του εταιρία.
- Να γνωστοποιήσετε το ατύχημα στην ασφαλιστική σας εταιρία μέσα σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες, όπως προβλέπει ο Νόμος.
- Να τραβήξετε φωτογραφίες των εμπλεκόμενων οχημάτων και του τόπου του ατυχήματος με κινητό τηλέφωνο ή φωτογραφική μηχανή.

 • Στην περίπτωση που οι εταιρίες δεν συμμετέχουν στο Φιλικό Διακανονισμό και δεν μπορείτε να υπογράψετε τη Φιλική Δήλωση, φροντίστε να συμπληρωθεί από τον άλλο οδηγό, υπεύθυνη δήλωση του του Ν. 1599/1986.
 • Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φροντίζετε για την καταγραφή:

- Του αριθμού κυκλοφορίας του άλλου οχήματος που εμπλέκεται στο ατύχημα.
- Της ασφαλιστικής του εταιρείας.
- Των στοιχείων ταυτότητας ή άλλων χρήσιμων στοιχείων του άλλου οδηγού / ιδιοκτήτη.
- Τα στοιχεία τυχόν μαρτύρων που παρευρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος.

Η Πράσινη Κάρτα ή Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης πιστοποιεί και εγγυάται την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων στις χώρες που μετέχουν στο Σύστημα της Πράσινης Κάρτας, σύμφωνα με τους όρους και τα όρια κάλυψης που ισχύουν στη χώρα του ατυχήματος.

Η Πράσινη Κάρτα εκδίδεται με ευθύνη του εκάστοτε Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης κατόπιν της Σύστασης υπ’ αριθ. 5 της Επιτροπής των Οδικών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε. Χορηγείται στις ασφαλιστικές εταιρίες μέλη ενός Γραφείου, οι οποίες με τη σειρά τους τις παρέχουν στους πελάτες τους σε περίπτωση που θέλουν να κυκλοφορήσουν έξω από τα σύνορα της χώρας.

Η Πράσινη Κάρτα συνήθως δεν έχει χρέωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες – μπορεί να υπάρξει κάποια χρέωση από ορισμένες ασφαλιστικές για ειδικούς προορισμούς

Σας καλύπτει για Αστική Ευθύνη και όχι για τις προαιρετικές καλύψεις (πχ κλοπή) – εάν επιθυμείτε την επέκταση αυτών των καλύψεων και στο εξωτερικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να δείτε εάν μπορούν να σας δώσουν και εάν ναι, με τι κόστος και ποιες προϋποθέσεις

Η Πράσινη Κάρτα απαγορεύεται να εκδοθεί για οχήματα με ξένη πινακίδα κυκλοφορίας.

 

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν ειδικές εκπτώσεις στα τιμολόγια τους για ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων σύμφωνα με την ιδιότητα και το επάγγελμα τους. Οι εκπτώσεις αυτές ανάλογα την εταιρεία, δίδουν ως και 25% χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Σας παρέχουμε την δυνατότητα εξόφλησης του συμβολαίου σας και με άτοκες δόσεις 3, 6, και 12 ανάλογα με την διάρκειά του.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ WEB BANKING

TOP